Samen aan de slag met energiebesparing op het Industrieterrein Noord en Rijnkade in Weesp

De gemeente ondersteunt en stimuleert u hierbij. Wilt u meer weten? Lees de website en bekijk de webinar van 25 maart 2021!
Kijk hier de webinar terug Of schrijf je direct in!
Stimulerend Toezicht

Weet u dat

Als uw bedrijf, instelling of kantoor in een jaar meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas(equivalent) verbruikt, u een plicht heeft om energie te besparen? En weet u ook dat u dan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) moet informeren welke energiemaatregelen u heeft getroffen en wat uw werkelijke energieverbruik is?

Natuurlijk weet u ervan.

Maar, de wetgeving is ingewikkeld en omvangrijk. Veel ondernemers hebben andere dingen aan hun hoofd en missen de focus. Zeker in deze moeilijke periode.

Daarom gaat de gemeente Weesp u ondersteunen met het project “Stimulerend Toezicht”.

U staat niet langer alleen. Samen zorgen we ervoor dat u weet welke regels voor uw bedrijf gelden en hoe u tot de juiste beslissingen komt om aan de energiebesparings- en informatieplicht te voldoen.

Bekijk dit filmpje van RVO voor meer informatie (rechts):

In dit filmpje krijgt u meer informatie over de energiebesparingsplicht en de informatieplicht.


Stimulerend Toezicht
Stimulerend Toezicht
Stimulerend Toezicht
Stimulerend Toezicht

Wat is Stimulerend Toezicht?

Stimulerend Toezicht is ontwikkeld door de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV). De OFGV verricht de milieutaken voor alle gemeenten in de Gooi en Vechtstreek. De methode heeft de juryprijs gewonnen van de Verkiezingen Toezicht en Handhaving 2020.

Hier leest u meer over de juryprijs
Stimulerend Toezicht

Stimulerend Toezicht Energiebesparing OFGV.

Door de wetgeving op een simpele manier inzichtelijk te maken, faciliteert Stimulerend Toezicht dat de energiebesparende maatregelen ook daadwerkelijk worden ingevoerd. De pilots in Gooise Meren en de Versterkte Uitvoering Energiebesparing (VUE) van Rijkswaterstaat en EZK, hebben laten zien dat deze strategie leidt tot een gemiddeld besparingspotentieel van 27%! Wilt u weten hoe Stimulerend Toezicht precies werkt? Bekijk dan het filmpje.

Hoe werkt Stimulerend toezicht?

Stimulerend Toezicht maakt de energiebesparingsplicht op een eenvoudige manier inzichtelijk.

Stap 1

U wilt het niet alleen doen, u meld zich aan met de knop 'Ik doe mee". De Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek neemt contact met u op voor een afspraak.

Stap 2

Een energieadviseur van de OFGV bezoekt uw onderneming of instelling. Nog tijdens het bezoek ontvangt u toegang tot het Energie Beheer Systeem (EBS).

Stap 3

Met slimme technologie bepaalt u samen met de toezichthouder de wettelijke verplichtingen, de kosten, de opbrengsten en de terugverdientijden. U krijgt daar 3 jaar de tijd voor.

Stimulerend Toezicht

Wat levert samen doen mij op? En wat als ik het alleen doe?

Bekijk de flyer

Wilt u meer weten? Lees de website en bekijk de webinar van 25 maart 2021!

Vragen?

Heeft u vragen of opmerkingen over Stimulerend Toezicht, neem dan contact op met Axel Roeten van de OFGV.

Stimulerend Toezicht

A.R. (Axel) Roeten, BASc, MSc

Beleidsadviseur ontwikkeling IV